Τα ονομαστήρια των Ιεραρχών

«Οι περισσότεροι Ιεράρχες γιορτάζουν πομπωδώς και προκλητικά πολυέξοδα τα ονομαστήριά τους. Καλούν, ή συρρέουν από μόνοι τους, μια πλειάδα αρχιερέων, χρυσοποίκιλτοι, να «τιμήσουν» τον εορτάζοντα ιεράρχη, στην ουσία όμως να κάνουν «το κομμάτι» τους, να επιδείξουν τα φανταχτερά και πανάκριβα άμφιά τους, αλλά και να υποχρεώσουν τον «τιμώμενο» ιεράρχη να ανταποδώσει τη συμμετοχή του και στη δική τους ονομαστική εορτή! Το «νόστιμο» είναι ότι ο λαός μας, επειδή απεχθάνεται αυτές τις πρακτικές, δεν ανταποκρίνεται και για τούτο οι ναοί, στα ονομαστήρια των επισκόπων είναι μισοάδειοι, να πλειοψηφούν οι ιεράρχες και οι κληρικοί, οι οποίοι «υποχρεώνονται» να παραστούν».
(εφημ. «Ορθόδοξος Τύπος»  8.12. 2017 σελ. 2α)

Επισημάνσεις θλιβερές και αμαρτωλές
–  Δεδομένου ότι όλοι οι ιεράρχες δεν είναι πάμπλουτοι ο δε μισθός που λαμβάνουν από το κράτος ως δημόσιοι υπάλληλοι είναι πενιχρός, τότε τα χρήματα που ξοδεύουν για τις στολές τους προέρχονται έμμεσα από τον οβολό των πιστών.
(Το πώς, αυτό είναι μια άλλη ιστορία!)
–  Όταν έχουμε αύξηση των αυτοκτονιών λόγω φτώχειας και οι ιεράρχες στολίζονται και «τραγουδούν» επισκεπτόμενοι αλλήλους, τούτο είναι εκφυλισμός της λατρειακής πράξης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s