Ο πραγματικός πολιτικός και οι απομιμήσεις του

Η πολιτική είναι τέχνη. Ο πραγματικός πολιτικός γεννιέται, δεν γίνεται. Έτσι ερμηνεύεται το γεγονός, ότι ένας διανοούμενος ή σπουδαίος επιστήμονας δεν είναι κατ’  ανάγκην και σπουδαίος πολιτικός.

Τέτοιοι άνθρωποι σπανίως γεννιούνται αλλά, άπαξ και συμβεί αυτό, αποτελεί σταθμό στην ιστορία του τόπου των και συχνά και στην παγκόσμια ιστορία.

Η καθημερινή ιστορία γράφεται από πολιτικούς της σειράς η δε επιτυχία τους εξαρτάται  από το κατά πόσο νουνεχής είναι έκαστος εξ αυτών, τι ανθρωπιστική παιδεία διαθέτει, ποιες είναι οι γνώσεις του οι σχετικές με την ιστορία του τόπου του και πώς αυτές συσχετίζονται με την παγκόσμια ιστορία. Όσο λιγότερο εμπαθής είναι, τόσο μεγαλύτερου σεβασμού θα χαίρει εκ μέρους των αντιπάλων του και κυρίως εκ μέρους των ιστορικών του μέλλοντος.

Καταστροφή για μία χώρα είναι οι αριβίστες πολιτικοί, οι αμαθείς, οι επιπόλαιοι, οι ενταγμένοι σε κάστες, οι ανέντιμοι, οι ασεβείς προς τους θεσμούς και τα διεθνή ήθη. Με άλλα λόγια οι τυχάρπαστοι από την αφάνεια και μετεωριζόμενοι ως μη διαθέτοντες ηθικό πολιτικό έρμα.

Τι μπορεί να περιμένει μία χώρα από ένα τέτοιο πολιτικό ηγέτη; Από αυτόν που γελοιοποιείται καθημερινά ένεκα της ασυνέπειάς του και των ασύστολων ψευδών του;

«Απορία ψάλτου βηξ», έλεγαν οι πρόγονοί μας.
Απορία ψεύτη το αμήχανο γέλιο.

Τέτοιοι πολιτικοί θάλλουν μόνο σε μεταλλαγμένους λαούς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s