Ο υπεράνω πάσης υποψίας

Ένας άνδρας 86 ετών δρώντας επί μισόν αιώνα κακουργηματικά κατάφερε να ξεγελάσει την Πειραϊκή κοινωνία, η οποία τον σεβόταν, τον τιμούσε και τον ενίσχυε στο έργο του παντοιοτρόπως.

Ο άνθρωπος αυτός εξουσιοδότησε τρεις δικηγόρους για να τον υπερασπίσουν στο δικαστήριο και επιφόρτισε φιλικά του πρόσωπα να τον υπερασπίσουν εκθέτοντάς τα ανεπανόρθωτα στα μάτια φίλων και εχθρών.

Εάν ο δράστης δεν ήταν ψυχοπαθολογική προσωπικότητα, θα έπρεπε να παρακαλεί τους δικαστές να μη τον βγάλουν ποτέ από τη φυλακή:
Πώς θα αντίκρυζε πάλι τους ανθρώπους που είχε βλάψει αλλά και τους άλλους που επί δεκαετίες είχε ξεγελάσει;
Πώς θα αντιμετώπιζε όλους εκείνους που τον σέβονταν σαν ζωντανό άγιο;
Με τι κουράγιο θα προσπερνούσε ανθρώπους άγριους που πιθανόν να τον λιντζάριζαν;

Και καλά αυτός! Οι υποστηρικτές φίλοι του οι φυσιολογικοί;

Advertisements

2 thoughts on “Ο υπεράνω πάσης υποψίας

 1. Κάβος Σαρωνικός • 2 μέρες πριν
  Απορία μού προκαλεί πώςτόσο εύκολα πείσθηκαν Εισαγγελέας και Μικτό Ορκωτό ότι, ένας άνθρωπος που όλοι λένε ότι από το 1963 προσέφερε την ζωή του για την στήριξη παιδιών με ηθικο-κοινωνικά προβλήματα , ένας γενικά καταξιωμένος επιμελητής ανηλίκων, ξαφνικά, μετά από μισόν αιώνα καθαρής προσφοράς, γίνεται αυτό που κατήγγειλε “μία εκπαιδευτικός”. Ας σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από τα Βραβεία τής Ακαδημίας Αθηνών κ.ά. ο άνθρωπος αυτός δρούσε και ζούσε στην μικρή Πειραϊκή Κοινωνία, όπου όλα περισσότερο ή λιγότερο γρήγορα γίνονται γνωστά ˙ και αυτή η κοινωνία τον παρακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια, τον στήριζε και παρείχε τούς πόρους για την λειτουργία τού φιλόξενου “παιδικού σπιτιού” . Και τώρα ; ένα παιδί “ικρής καθυστέρησης” και επομένως μειωμένης αντίληψης, αναφέρει κάποιες αρνητικές πληροφορίες, μια καθηγήτρια τιςυιοθετεί πλήρως και ακολουθούν κάποιες άλλες μαρτυρίες και τελικώς μόνον τέσσερις (4) καταθέσεις στο ακροατήριο .
  Και με αυτά πείθεται το Δικαστήριο ότι ο άνθρωπος αυτός που επί μισόν αιώνα
  ήταν υπόδειγμα προσφοράς, πράος μέχρις συστολής, μειλίχιος, σώφρων και ακέραιος, έγινε ξαφνικά, χωρίς καμιάν εξωτερική άλλην ένδειξη ή αιτία, στα 81 χρόνια του, αισχρός σάτυρος .
  Άκουσε το Δικαστήριο 4 πρώην φιλοξενουμένους τού “παιδικού σπιτιού” που μόνον αυτοί στήριξαν την κατηγορία, ενώ στοιχεία που θα την επιβεβαίωναν δεν κατέθεσε άλλος κανείς . Αλλά υπήρξαν τόσες δεκάδες παιδιά που πέρασαν από το “παιδικό σπίτι” στα πενήντα πέντε μέχρι σήμερα χρόνια προσφοράς του ˙ πώς εξηγείται και πώς πείθεται το Δικαστήριο ότι στέκουν αυτές οι κατηγορίες; με τόσο λειψές καταθέσεις τόσο λίγων , απέναντι σε τόσο πολλούς άλλους;; για μια τόσο μεγάλη κατηγορία και μια τόσο δύσκολο να γίνει πιστευτή ανατροπή μισού αιώνα δράσης μιας φιλάνθρωπης εστίας και μιάς ογδοντάχρονης ζωής ενός ανθρώπου;
  Και μάλιστα δεν δόθηκε η αυτονόητη για άνθρωπο τέτοιας ηλικίας (και όπως ακούγεται και με προβλήματα υγείας πάμπολλα) και με λευκό ποινικό μητρώο αναστολή ˙ γιατί ; μήπως φοβήθηκαν κάποιοι ότι δεν θα ακουγόταν επαρκώς αποφασιστική η καταδίκη αυτού τού υπέργηρου που εκείνοι ισχυρίζονται ότι ,στα τέλη τής ζωής του, με «ενάμισυ πόδι ήδη στον τάφο», αποφάσισε να βλάψει παιδιά που μιά ζωή αποδεδειγμένα στήριζε; και να αυτοκαταργηθεί;
  • 2

  • 2017 09 06 Αξιότιμη κ. Kaity Papaya

   Γράφετε:
   Πώς πείσθηκαν Εισαγγελείς και Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο περί της ενοχής ενός ανθρώπου με τόσο θετική κοινωνική προσφορά;
   Απάντηση:
   Αποκλείεται κάποιος που είχε στο παρελθόν μεγάλη κοινωνική προσφορά να έχει εγκληματική δράση; Αποκλείεται κάτω από τον μανδύα της κοινωνικής προσφοράς να εξυπηρετούσε τα άνομα σχέδιά του;

   Γράφετε:
   Πώς δεν κατάλαβε κάτι η στενή Πειραϊκή κοινωνία;
   Απάντηση: Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Αλλά εδώ υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Άλλο το να έχεις έμμεσα στοιχεία και άλλο το να διαθέτεις σοβαρές αποδείξεις, κάτι πολύ πιο δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις.

   Γράφετε:
   Η δικαιοσύνη στηρίχθηκε στην κατάθεση ενός παιδιού με νοητική καθυστέρηση, την οποία υιοθέτησε και μία καθηγήτρια.
   Απάντηση: Ψεύδεστε. Η δικαιοσύνη στηρίχθηκε στις καταθέσεις 12 παιδιών. Το παράδοξο εδώ είναι, ότι τολμάτε να κατηγορήσετε την καθηγήτρια που έκανε το καθήκον της να καταγγείλει εγγράφως το περιστατικό. Γνωρίζετε οπωσδήποτε, ότι το παιδάκι αυτό είχε καταγγείλει και το διευθυντή του στον ιερέα που το εξομολογούσε αλλά εκείνος είχε κρίνει σωστό να μαρτυρήσει στο διευθυντή αυτά που του είχε πει το παιδί!!
   Σας ομολογώ ότι, όποτε τυχόν συναντήσω την καθηγήτρια, θα της φιλήσω το χέρι, ενώ εάν ήμουν ο Μητροπολίτης στον οποίο υπάγεται ο ιερέας, θα του έκοβα τη γλώσσα.
   Και μία άλλη λεπτομέρεια. Η κατάθεση του παιδιού με την νοητική ανεπάρκεια καθόλου δεν μειονεκτεί. Αντίθετα πλεονεκτεί, διότι δεν θα μπορούσε ποτέ ένα τέτοιο παιδί να σκεφθεί αυτόν τον τρόπο για να κάνει κακό στον διευθυντή του αλλά και ήταν το μόνο που δεν είχε την δυνατότητα να καταλάβει τις επιπτώσεις μιας τέτοιας πράξης, γι’ αυτό και δεν φοβόταν.

   Γράφετε:
   Ενοχοποιήθηκε ένας υπέργηρος, με το ένα πόδι στον τάφο, και λευκό ποινικό μητρώο.
   Απάντηση:
   Συλλάβατε ανάποδα το θέμα. Μα! περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Σκεφθείτε πόσο εγκληματική ήταν η συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού, ώστε το δικαστήριο να του έχει απαγορεύσει εδώ και χρόνια την είσοδο στο ίδρυμα και επιπροσθέτως, εδώ και 6-8 μήνες να εχει διατάξει την προφυλάκισή του ως ιδιαιτέρως επικίνδυνου! Ναι, επικίνδυνου σε αυτή την ηλικία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s