Κλυδωνίζεται το σκάφος της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Π α τ ρ ι α ρ χ ε ί ο   Ι ε ρ ο σ ο λ ύ μ ω ν
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ’ φέρεται να πούλησε 200 οικόπεδα στις συνοικίες Talbiya και Nayot της Ιερουσαλήμ σε μυστηριώδη Ισραηλινό επενδυτικό όμιλο. Η πράξη του αυτή έχει εξοργίσει την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή και την ηγεσία των Αράβων χριστιανών του Ισραήλ με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αξιοσημείωτο και το εξής. Ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ’ κατέχει τον θρόνο στη θέση του προηγουμένου Ειρηναίου, ο οποίος καθαιρέθηκε το 2005 με την κατηγορία ότι …  αποπειράθηκε να πουλήσει κτηματική περιουσία του Πατριαρχείου!

Π α τ ρ ι α ρ χ ε ί ο   Α λ ε ξ α ν δ ρ ε ί α ς
Το Πατριαρχείο σείεται συνθέμελα με την υπόθεση του επισκόπου Μπραζαβίλ Παντελεήμονα, του οποίου η συμπεριφορά είναι ανοίκειος και για ένα απλό χριστιανό, κάτι που έχει εξοργίσει την τοπική Εκκλησία. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος δέχεται συνεχώς επιστολές πιστών που απαιτούν την καθαίρεση του ως άνω επισκόπου αλλά δεν αντιδρά με αποτέλεσμα ο υπό κατηγορίαν να παραμένει ασύδοτος.

Π α τ ρ ι α ρ χ ε ί ο   Α ν τ ι ο χ ε ί α ς
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης δεν έχει επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, επειδή και οι δύο διεκδικούν τα ίδια εδάφη στην Ανατολή!

Ο ι κ ο υ μ ε ν ι κ ό   Π α τ ρ ι α ρ χ ε ί ο
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει διχάσει τον Ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο με την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει σύνοδο στην Κρήτη, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσαν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μεταξύ αυτών και το Πατριαρχείο της Ρωσίας, η πολυπληθέστερη Ορθόδοξη Εκκλησία και η μεγαλύτερη αντίπαλος του Οικουμενικού θρόνου.

Κ ρ ί ν ε τ α ι   ο   Χ ρ ι σ τ ι α ν ι σ μ ό ς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s