Ο φόβος και η ανασφάλεια μαχαίρι στην καρδιά της δημοκρατίας

Το πρώτο φοβερό συναίσθημα που βιώνει ο άνθρωπος από τη στιγμή της γέννησής του είναι ο φόβος και απότοκος αυτού η ανασφάλεια. Ο αποχωρισμός από το περιβάλλον του μητρικού σώματος είναι η μέγιστη τραυματική εμπειρία, η αποία θα εγκατασταθεί μόνιμα στο υποσυνείδητό του και θα παραμείνει εκεί σε όλη του τη ζωή.

Αντίδοτο του πόνου είναι η αγάπη, την οποία θα επιζητεί διακαώς και αενάως και η οποία θα του ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και κατ’  επέκτασιν της αισιοδοξίας.
Κάθε διαταραχή του γαλήνιου περιβάλλοντός του, κάθε απρόβλεπτη εχθρική συμπεριφορά, θα του εμπνέει φόβο και ανησυχία άλλοτε άλλου μεγέθους με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνεται, να χάνει το ρυθμό της ζωής του και να καταλήγει ενίοτε σε πλήρη απάθεια και απραξία.

Αυτόν τον φόβο χρησιμοποιούν ως μεγαλύτερό τους όπλο οι εκάστοτε δυνάστες των λαών, για να τους κρατούν σε καταστολή. Και δυνάστες είναι δύο ειδών, αυτοί που ομολογούν και δέχονται τον χαρακτηρισμό τούτο αλλά και οι άλλοι, οι χειρότεροι, εκείνοι που φορούν το δημοκρατικό προσωπείο.

Αποτέλεσμα ολέθριο είναι η μετάλλαξη της δημοκρατίας, η οποία φθάνει στο σημείο σήμερα:
–  Να επιτρέπει σε μια ομάδα αναρχικών νεαρών να μεταβαίνει σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας και να καταστρέφει καταστήματα, να καίει αυτοκίνητα, να απειλεί με ρόπαλα οποιονδήποτε ήθελε να υπερασπισθεί την περιουσία του και να φεύγει ανενόχλητη.
Ναι!, ανενόχλητη, γιατί σήμερα δεν θεωρείται έγκλημα η πράξη των αναρχικών αλλά η επέμβαση της αστυνομίας!!
–  Να επιτρέπει σε οποινδήποτε επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί να σταματάει ένα λεωφορείο, κατά προτίμηση μπροστά στο Πολυτεχνείο, να κατεβάζει χωρίς να βιάζεται τους επιβάτες και να το καίει!!
–  Να επιτρέπει σε οποιονδήποτε φοιτητή να ξυλοκοπά τον καθηγητή του, εάν κρίνει ότι δεν συμφωνεί με τις αρχές του.
–  Να επιτρέπει σε κάθε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας να καταστρέφει τις πινακίδες της τροχαίας, τους καθρέφτες σε επικίνδυνες διασταυρώσεις, τα τζάμια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, τις πανάκριβες ηλεκτρονικές συσκευές έκδοσης εισιτηρίων του μετρό, κ.λ.π.
–  Να επιτρέπει τη διατήρηση του κράτους των Εξαρχείων, μιας έκτασης 3 – 4 οικοδομικών τετραγώνων, μέσα στην οποία είναι αδύνατον να ανευρεθούν και να συλληφθούν τα κακοποιά στοιχεία, τα οποία δρουν εμφανώς και απροκάλυπτα καίγοντας τα πάντα με βόμβες μολότωφ και απειλούντα τους πάντες.

Οι πολίτες όταν καταπιέζονται βάναυσα, μόνο με τον φόβο ελέγχονται

Αλλά
Ο φόβος δρα αμφίδρομα.

Μπορεί να καταπιέζει τα αδύναμα πλήθη, στο τέλος όμως σκοτώνει εκείνους που τον χρησιμοποιούν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s