Τα προνόμια του πολίτη της δημοκρατικής χώρας

–  Μπορεί άφοβα να κυκλοφορεί το ανασφάλιστο αυτοκίνητό του. Το κράτος δείχνοντας κατανόηση προσποιείται ότι δεν τον βρίσκει μέσω του ηλεκτρονικού ελέγχου. Θα μπορούσε βέβαια να του τη στήσει στις εθνικές οδούς και στους δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας αλλά τούτο θεωρείται μέθοδος απαρχαιωμένη.
Θυμίζει το περιστατικό με τον τσοπάνο που έβαλε τον γραμματιζούμενο γιο του να μετρήσει τα πρόβατα και εκείνος παρά τις προσπάθειές του όλο και διαφορετικό αποτέλεσμα έβγαζε. Τι κάνεις παιδί μου και μπερδεύεσαι; Τι να κάνω πατέρα, μετράω τα πόδια και διαιρώ δια τέσσερα!

–  Μπορεί να αγοράζει ακίνητο με δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και να μην πληρώνει ούτε μία δόση. Η δημοκρατία δίπλα στους αναξιοπαθούντες ταλαίπωρους πολίτες τοποθετεί και αυτόν, ο οποίος προπηλακίζει την από του νομου ορισθείσα   συμβολαιογράφο και την απειλεί. Έχει τέτοια δικαιώματα ως δημοκρατικός πολίτης, ώστε εκείνος φεύγει από το δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά η δε δημοσιογράφος διασύρεται ως κοινή γυναίκα.

–  Μπορεί να παρακάμτει το νόμο και χωρίς κανένα προσόν να καταλαμβάνει οποιαδήποτε θέση επιθυμεί στον κρατικό μηχανισμό. Αρκεί να είναι ταπεινός … κσι να αρχίζει ως σκουπιδιάρης!

–  Μπορεί ο οιοσδήποτε, έστω και μη φοιτητής, να παραμένει στους χώρους των ανωτάτων ιδρυμάτων, να τους βρωμίζει, να κάνει χρήση ναρκωτικών και να συνευρίσκεται σεξουαλικά με την εκλεκτή του, μάλιστα δε σε κοινή θέα όπως τα ζώα στο ζωολογικό κήπο.
Αυτός φταίει; Αν είναι δυνατόν! Οι φοιτητές, που κατά τον υπουργό είναι ανοργάνωτοι!

–  Μπορεί να απειλεί. Ναι, αυτός ο μικρός και άσημος έχει το δικαίωμα να απειλεί με ασθένειες μεταδοτικές τους συμπολίτες του, όταν αποφασίσει να μη συλλέξει τα σκουπίδια. Έχει το δικαίωμα να καταστρέφει τις διακοπές τους, και να ματαιώνει την τροφοδοσία των νησιών, όταν αποφασίσει να σταματίσει τα πλοία στο λιμάνι κλπ, κλπ.

–  Μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να καταλύει κάθε αρχή και εξουσία όποτε του καπνίσει. Δεν φοβάται τον αστυνομικό, εκείνος φοβάται τον πολίτη. Ο τελευταίος μπορεί να σπάσει στο ξύλο τον αστυνομικό, να του διαλύσει το περιπολικό και σε τελευταία ανάλυση να απελευθερώσει και τον εγκληματία πού μεταφέρει.

Καλά και ο αστυνομικός;
Ψάξτε στο «Λεξικό της δημοκρατίας» να μάθετε τι όν είναι!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s