Η ιδιαιτερότητα δεν είναι φυσικό προνόμιο

Αυτό που αντίκειται στη λειτουργία της φύσης, που δεν απεργάζεται το σκοπό της δημιουργίας, μπορεί να γίνεται ανεκτό και αξιοσέβαστο ποτέ όμως δεν αποτελεί πρότυπο.

Συγκεκριμμένα αναφερόμαστε στην ομοφυλοφιλία.
Αυτή διακρίνεται σε εγγενή και σε επίκτητο.

Η εγγενής:
Είναι δημιούργημα της φύσης χωρίς να ευθύνεται προς τούτο το άτομο. Γι’  αυτό υποχρεούμεθα όλοι να σεβόμαστε αυτούς τους συνανθρώπους μας, να τους παρέχουμε ίσα δικαιώματα και να διακηρύττουμε σε όλους ότι χρήζουν ίσης μεταχείρισης και προνομίων. Η όλη συμπεριφορά μας προς αυτούς δέον να είναι αποτέλεσμα αγάπης και αλληλοκατανόησης.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους μιμούμεθα ούτε και να τους θεωρούμε πρότυπά μας. Όταν αδικούνται θα τους υπερασπίζομαι, όταν λοιδωρούνται θα τους υποστηρίζω, ποτέ όμως δεν θα κάνω σημαία μου την ιδιαιτερότητά τους και δεν θα την προβάλλω στην κοινωνία.

Η επίκτητος:
Το ποσοστο αυτής είναι τεράστιο σε σχέση με την εγγενή. Εδώ ο προβληματισμός μας είναι πολύ πιο απλός. Πρόκειται στην ουσία περί … σεξουαλικού ατυχήματος. Επί του προκειμένου σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας όχι να βιώσει την παρέκκλιση εκ του φυσιολογικού αλλά να προσπαθήσει να θεραπεύσει τη βλάβη. Άλλως είναι σαν να κουτσαίνει κάποιος μετά από τροχαίο ατύχημα και εμείς αντί να του συστήσουμε να επισκεφθεί γιατρό, κουτσαίνουμε όπως και αυτός.

Οι ακραίες συμπεριφορές ή δηλώσεις κυβερνητικών και λοιπών επιφανών αντί να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος το καθιστούν ακόμη δυσκολώτερο προς γελειοποίησή των.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s