Η κακώς εννοούμενη αντιρατσιστική συμπεριφορά

Διευθυντής νοσοκομείου της Πελοποννήσου έδωσε εντολή να αφαιρεθούν οι εικόνες από το θάλαμο στον οποίο νοσηλευόταν μουσουλμάνα … για να μη σκανδαλισθεί!

Α π ί σ τ ε υ τ η   η λ ι θ ι ό τ η τ α   κ α ι   ε π ι π ο λ α ι ό τ η τ α
Κατ’ αρχάς κρινόμενο το γεγονός λογικά οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα. Οι εικόνες υπήρχαν αναρτημένες στο θάλαμο νοσηλείας, ελληνικού βέβαια νοσοκομείου, ελληνορθόδοξου λαού. Δεν υπήρχε λοιπόν πιο αντιρατσιστική ενέργεια από το να απαιτήσει μία αλλογενής και αλλόθρησκη γυναίκα να αφαιρεθούν τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα του λαού που την φιλοξενεί και την ευεργετεί. Είναι σαν να μεταβώ εγώ στη Σαουδική Αραβία και απαιτήσω να μη βγαίνει ο Χότζας να ψάλλει στο τζαμί, για να μή σκανδαλίζομαι.

Εάν θέλεις να υπηρετείς τα ανθρώπινα ιδεώδη δεν πρέπει να πιθηκίζεις. Οι μεγάλες αποφάσεις και οι λίαν υπεύθυνες χρειάζονται λογικό και ηθικό υπόβαθρο, γιατί μπορεί να προξενήσουν κακό αντί καλού.

Το λογικό και πρέπον θα ήταν να απαγόρευαν οι Ευρωπαίοι στις  μουσουλμάνες να φορούν τις απάνθρωπες και καταδυναστευτικές για το γυναικείο φύλο στολές τους. Αντίθετα επέβαλαν εκείνες τη στολή τους ακόμη και στις παραλίες, ακόμη και στα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων, όπου αρνούνται να φωτογραφηθεί το πρόσωπό τους, ακόμη και στα σχολεία, μέσα στα οποία κυκλοφορούν κοριτσάκια 14 ετών με μπούργκα!! Δεν ξέρω τι θα πούμε, εάν κυκλοφορήσουν αργότερα οι μουσουλμάνοι τις γυναίκες τους με χειροπέδες! Και πάλι τίποτε … για χάρη του συναλλάγματος, το οποίο θα μετονομάσουμε σε δικαίωμα του συζύγου ή σε αγαστή συμφωνία του ανδρόγυνου!

Πρώτη η Ελλάδα όρισε στο Σύνταγμά της ότι, όποιος δούλος πατήσει το πόδι του στη χώρα αυτή, καθίσταται αυτομάτως ελεύθερος. Και τώρα το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για κάθε μορφή δουλείας είτε άμεσης είτε έμμεσης.

Όποιος φιλοξενείται στη χώρα μας και απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και τις παροχές με εμάς, υποχρεούται να σέβεται το κράτος στο οποίο έρχεται προσκυνητής και επαίτης. Να υπακούει στους νομους του και να σέβεται τα ήθη, τα έθιμά του και κυρίως τα ΣΥΜΒΟΛΑ του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s