Ανόητοι παλικαρισμοί με εθνικό κόστος

Το Αιγαίο έχει καταστεί η πλέον εύφλεκτη περιοχή μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία και τις εγκληματικές ενέργειες αντεκδίκησης του Ερντογάν.
Ως εκ τούτου χρειάζεται σύνεση και μέτρο στις αντιδράσεις μας είτε αυτές είναι έμπρακτες είτε λεκτικές.

Οι προκλήσεις εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας έναντι της Τουρκίας, η οποία έχει κάθε λόγο να μεταφέρει την εσωτερική της κρίση στη χώρα μας, είναι λίαν επικίνδυνες και καταδεικνύουν την έλλειψη σύνεσης του ως άνω υπουργού αλλά και τον άκρατο αμοραλισμό του. Αποβλέπει στο να γίνει … τσάμπα ήρωας με εθνικό κόστος. Εάν γίνει πολεμική σύρραξη, ποιος θα πληρώσει το λάθος με τη ζωή του; Οποιοσδήποτε ἀλλος εκτός από αυτόν!

Η ήδη αποδυναμωμένη οικονομικά και ηθικά Ελλάδα κινδυνεύει να εισέλθει σε περιπέτειες δεκαετιών, τις οποίες θα επωμισθεί όχι μόνο η νέα γενεά αλλά και οι αμέσως επόμενες.
Πρόσφατο ιστορικό παράδειγμα ο ατυχής και ολέθριος για μας Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897, στον οποίο μας οδήγησε το εθνικιστικό παραλήρημα της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Εθνική Εταιρεία».

«Ο πόλεμος προσέφερε στις Μεγάλες Δυνάμεις την ευκαιρία να επιβάλουν – δύο χρόνια μετά τους Αγώνες – μίαν άλλην … ΔΟΕ, πιο «φαρμακερή». Αυτή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, που αφαίμαζε, από το μονοπώλιο άλατος, πετρελαίου, καπνού, τελών χαρτοσήμου και δασμών τελωνείων, τους αναγκαίους πόρους ως τη δεκαετία του … 1950 (!), για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας που ανερχόταν τότε σε 689 εκατομμύρια φράγκα».  («Ιστορικά»  εκδ. Ελευθεροτυπία  τευχ. 289  9/6/2005  σελ. 5)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s