«Αναλαμβάνω την ευθύνη» …

Ένας υπουργός ονόματι Μουζάλας ανέλαβε την ευθύνη για την απάνθρωπη ταλαιπωρία των μεταναστών κατά τις ημέρες του πρόσφατου παγετού.
Τι είπε ο άνθρωπος και δεν το κατάλαβε!
Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει, ότι επωμίζομαι το κόστος και δέχομαι την ποινή που τυχόν θα μου επιβληθεί για εκείνα τα οποία ήμουν υποχρεωμένος να επιτελέσω και δεν επιτέλεσα.

Αφήνω ανοιχτή την πόρτα του κήπου μου, βγαίνει ο σκύλος έξω και δαγκώνει ανυποψίαστους ανθρώπους. Άλλους αφήνει ανάπηρους, άλλους με ψυχικά τραύματα και άλλους νεκρούς από λύσσα. Και εγώ τους καθησυχάζω από το μπαλκόνι μου κραυγάζοντας: Μη σας νοιάζει, αναλαμβάνω την ευθύνη!

Τι αδιαντροπιά! τι θράσσος αλλά και τι αμορφωσιά!
Σε ποιο κράτος ζούμε, σε ποια ναρκωμένη κοινωνία που δεν αντιδρά μέχρι να της βάλουν το μαχαίρι στην καρδιά!
Ο άνθρωπος ο υπεὐθυνος για όλα αυτά δεν ντρέπεται, δεν έχει το γνώθι σαυτόν, μεταβαίνει καθημερινά πάλι στο υπουργείο του, όπως και πριν. Ο πρωθυπουργός τι κάνει; Ό,τι έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι. Μετράει το πολιτικό κόστος. Βάζει στην ίδια ζυγαριά τις ζωές ανυπεράσπιστων και ανέστιων ανθρώπων με τα χαρτιά που λέγονται μελοντικά  ψηφοδέλτια!

Μέσα στην όλη παρέα των κυβερνώντων δεν υπάρχει υπεύθυνος άνθρωπος; Πώς θα χαϊδέψει ο καθένας από αυτούς τα παιδιά του, όταν ξέρει ότι κάποια άλλα κινδυνεύουν να πεθάνουν στην παγωμένη ύπαιθρο; Θα τα χαϊδέψει με τον ίδιο τρόπο που χάϊδευε και ο Γερμανός αξιωματικός τα δικά του, την ώρα που οι συνάδελφοί του έκαιγαν στους φούρνους τα παιδιά των Εβραίων

Και μετά απορούμε, γιατί υπάρχει ανασφάλεια σε όλο τον πλανήτη!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s