Παράδεισοι που χάνονται

Σινικό τείχος.
Το μεγαλύτερο μνημείο που έχτισε ο άνθρωπος και επέζησε επί 2000 συναπτά έτη. Έχει καταστραφεί περίπου κατά τα δύο τρίτα και αιτία είναι η εντατική αγροτική εκμετάλλευση η οποία, εάν συνεχισθεί με αυτό τον ρυθμό, υπολογίζεται ότι θα το καταστρέψει ολοκληρωτικά μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Νεκρά θάλασσα
Τα τελευταία 40 χρόνια έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τρίτο της έκτασής της. Αιτία η υπεράντληση από τις γειτονικές χώρες των υδάτων του ποταμού Ιορδάνη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός τροφοδότης της. Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, η Νεκρά Θάλασσα απειλείται με εξαφάνιση μέσα σε 50 το πολύ χρόνια.

Βενετία
Υπάρχει φόβος η πόλη αυτή να καταστεί ακατοίκητη μέχρι το τέλος του αιώνα. Αιτία η συνεχής βύθιση του εδάφους της.
Αμαζόνιος
Εάν η θερμοκρασία της περιοχής στην οποία βρίσκεται ανέβει κατά 2 βαθμούς Κελσίου (λόγω των κλιματολογικών αλλαγών και της ρύπανσης της ατμόσφαιρας), τότε κινδυνεύει να εξαφανισθεί το 20% -40% του δάσους.

Μαλβίδες

Είναι η χώρα με το χαμηλότερο υψόμετρο στον πλανήτη. Υπάρχει φόβος, ότι θα σκεπασθεί από το νερό σταδιακά  στα επόμενα 100 χρόνια, εάν συνεχίζει να ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων.
Αξιωσημείωτο. Η κυβέρνηση των Μαλβίδων έχει αρχίσει να αγοράζει γαίες σε άλλες χώρες για τους πρώτους κατοίκους της που θα αναγκασθούν να μετοικήσουν λόγω βύθισης του εδάφους των κατοικιών τους

(2 board magazin  issue Νο 35  Οct. – Dec. 2016  sel. 14 – 15)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s