Μόνο οι νεκροί δεν αντιδρούν

Μαυσωλείο κατάντησε η χώρα.
Ό,τι και να διαπράττεται δεν δημιουργεί αντιδράσεις. Νεκρική σιγή από όλους.
Από τους πνευματικούς ηγέτες (αχ!, γιατί πάντοτε αναφερόμαστε πρώτα σε αυτούς, σε τι είναι πρώτοι;), από τους ταπεινούς αξιοπρεπείς πολίτες, από αυτούς των οποίων κινδυνεύει η περιουσία αλλά και η ίδια η ζωή, ακόμη και από αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτε.

Μας κυβερνούν αυτοί που μας εχθρεύονται, αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας ανά πάσαν στιγμήν, που μας επιτίθενται με τους δικούς τους μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματά μας, μέσα στα μέσα συγκοινωνίας. Ποιον να φωνάξεις να σε σώσει, όταν σε επιβουλεύεται αυτός που ψήφισες για να σε προστατεύει;

Μας κυβερνούν αυτοί που κλωτσάνε εκείνους από τους οποίους ζητάμε δανεικά για να ζήσουμε, αυτοί  που δεν παραχωρούν τίποτε στους ξένους για να εισρεύσει συνάλλαγμα στη χώρα. Το σκέπτονται!  δεν έχουν εδώ και δύο χρόνια αποφασίσει. Όχι δα! Σκέπτονται και αποφασίζουν ο ένας αντίθετα από τον άλλο. Σκέπτονται και αποφασίζουν κάθε μέρα αναιρούντες εκείνα που είχαν αποφασίσει την προηγούμενη.

Του ενός του κατάσχουν το σπίτι γιατί δεν έχει να πληρώσει, τον άλλο τον στέλνουν στην εκκλησία για να φάει, τον τρίτο τον νοσηλεύουν στο νοσοκομείο χωρίς φάρμακα, και τον έσχατο των πολιτών , τον κατάκοιτο και τον ανάπηρο, τον αφήνουν χωρίς χρήματα για να ζήσει. Και αυτοί, με τα πολλά διαμερίσματα ο καθένας τους, με τους παχυλούς μισθούς τους, με τις ατέλειές τους, σκέπτονται, συνεχώς σκέπτονται, επί έτη ολόκληρα, δίπλα στα κορμιά των βαριά αρρώστων, δίπλα στα πτώματα εκείνων που αυτοκτόνησαν. Σκέπτονται δήθεν το συμφέρον της πατρίδας αλλά όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από όλα αυτά δεσπόζει το συμφέρον του κόμματος και μόνο αυτό.

Κατάντησες ελεύθερε και ανυπότακτε Έλληνα να ανέχεσαι να βγαίνουν από την ηρωϊκή πόρτα του Πολυτεχνείου άνθρωποι που σε καίνε. Που καίνε την περιουσία σου, τα ιερά σου σύμβολα και εσένα τον ίδιο. Και κανένας να μη τους βρίσκει, κανένας να μη τους κυνηγάει για να τους συλλάβει. Δεν υπάρχει τέτοια εντολή από τα ανώτερα κλιμάκια. Αντίθετα, υπάρχει σαφής εντολή .. να μη τους αφαιρούν την κουκούλα!
Τους ψήφισε ό λαός για να κυβερνήσουν και αυτοί παίζουν την τυφλόμυγα.

Ερώτηση:
Περιμένουμε χειρότερα;

Μα!, και βέβαια.
Αυτός δεν είναι ο λόγος … που δεν αντιδρούμε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s