Οι σημερινοί πρόσφυγες και οι χθεσινοί Σταυροφόροι

Κύμα προσφύγων έχει κατακλείσει την Ευρώπη από τις περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Το κάθε κράτος της Ευρώπης, ο κάθε λαός, αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το πολιτιστικό του επίπεδο, την πολιτικοοικονομική του κατάσταση και τις θεωρητικές του πεποιθήσεις.

Άλλος κλείνει τα σύνορα, άλλος δέχεται ορισμένο ποσοστό προσφύγων σε σχέση με τον πληθυσμό του και άλλος επιτρέπει παθητικά την είσοδο σε ένα τεράστιο πλήθος από αυτούς αδιαφορώντας εκ των υστέρων για την προστασία και περίθαλψή τους.

Υπήρξε εποχή, τέλη του 12ου μ.Χ. αιώνα, που το κύμα των προσφύγων είχε αντίθετη φορά, από την Ευρώπη προς την Ασία, με την εξής όμως διαφορά. Οι πρόσφυγες δεν κατάφευγαν στους ξένους λαούς ως επαίτες αλλά ως εκδικητές και κατακτητές.

Ήταν οι ακατονόμαστοι Σταυροφόροι, πολεμιστές δήθεν του Χριστού, αλλά κάθε άλλο παρά εκπρόσωποι του Ναζωραίου. Οι στρατιές τους αποτελούνταν από χρεωκοπημένους ευγενείς, αντικοινωνικά και παρασιτικά της κοινωνίαας άτομα, εγκληματίες αλλά και στίφη ανδρών, γυναικών και παιδιών που μετέφεραν μάλιστα μαζί τους και όλη την κινητή τους περιουσία.

Οι Σταυροφορίες αυτές διήρκεσαν δύο ολόκληρους αιώνες και αποτελούν στίγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από αυτές ο δυτικός κόσμος χρεώνεται τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Σταυροφόροι, τις ασύλληπτες στον νου. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπήρξε τεράστια καταστροφή των πολιτιστικών στοιχείων των περιοχών από τις οποίες διήλθαν.

Οι Εβραίοι υπήρξαν τα πρώτα θύματα. Σφαγιάζοντο ανηλεώς όπου και αν ευρίσκοντο. Το ίδιο και οι κάτοικοι των κατακτηθέντων πόλεων, ανεξαρτήτως θρησκείας, μηδέ και αυτών των Ορθοδόξων εξαιρουμένων! Επακόλουθο της κάθε σφαγής ήταν η καταστροφή εγγράφων, βιβλίων, έργων τέχνης, μνημείων, κλπ.

Στην Κωνσταντινούπολη έδειξαν απροκάλυπτα το τερατώδες (όχι απλώς ζωώδες) πρόσωπό  τους. Έσφαζαν, βίαζαν, βασάνιζαν, λεηλατούσαν, κατεδάφιζαν, πυρπολούσαν, κ.α. Ασελγούσαν μέσα στους χριστιανικούς ναούς, χριστιανοί και αυτοί!
Πολλά λοιπόν χρωστάει η χριστιανική Δύση στους λαούς αυτούς που προσφεύγουν τώρα οικέτες στον ναό της.
Ας μη το λησμονεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s