Ο μόνος Ευρωπαίος

Κανένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν είχε την τόλμη να φερθεί με παρρησία.
Ένας μεγάλος της ιστορίας πέθανε και κρύφτηκαν όλοι για να μή παραστούν στην κηδεία του εκτός από ένα, τον ηγέτη της μικρής Ελλάδας.

– Μόνος αυτός τόλμησε να τιμήσει τον πάμφτωχο και κυνηγημένο επαναστάτη … άλλο εάν μετά έγινε δισεκατομμυριούχος με άδηλους βέβαια πόρους.
– Μόνος αυτός τίμησε τον άνθρωπο που έθετε καθημερινά τη ζωή του στον έσχατο κίνδυνο προς χάριν των συμπατριωτών του … άλλο εάν αργότερα έκλεισε χωρίς δίκη τους μισούς σχεδόν από αυτούς στη φυλακή (η Κούβα κατέχει την 7η θέση παγκοσμίως σε αριθμό φυλακισμένων ως προς τον πληθυσμό).
– Μόνος αυτός πήγε να τιμήσει εκείνον που πολέμησε για την ελευθερία του λαού του … άλλο εάν κατόπιν έκτισε 400 σωφρονιστήρια και τα φοβερά τσιμεντένια κελιά gavertas (χωρίς παράθυρα, χωρίς φως, χωρία κρεββάτι, χωρίς τουαλέτα).
– Μόνος αυτός απέτισε φόρο τιμής στον άνθρωπο που υπερασπίσθηκε το δίκαιο του καταδυναστευομένου λαού του … άλλο εάν μετά εκτέλεσε χιλιάδες εξ αυτών ϋστερα από αποφάσεις λαϊκών δικαστηρίων.
– Μόνο αυτός τίμησε τον αγωνιστή που έγινε η ελεύθερη φωνή του λαού του … άλλο εάν αργότερα παρακολουθούσε συστηματικά όλα τα τηλέφωνα και καταργούσε και το internet.
– Μόνο αυτός τίμησε τον πρωτοπόρο, που ήθελε όλους παιδιά του με ίσα δικαιώματα … άλλο εάν έκλεισε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (τα UMAP) τους ομοφυλόφυλους.
–  Mόνο αυτός τίμησε τον γενναίο που τιμώρησε εκείνους που έπαιρναν το ψωμί από το στόμα του λαού … άλλο εάν αργότερα «αναγκάστηκε και αυτός να κτίσει παραμυθένια έπαυλη με πισίνες, παιδότοπους, αμέτρητους κήπους, αντιαεροπορικά καταφύγια, κλπ.
– Μόνο αυτός τίμησε τον διεθνιστή, ο οποίος επισκεπτόταν κάθε λίγο και λιγάκι το υποθαλάσσιο πάρκο της Καραϊβικής προς αναψυχήν … άλλο εάν αργότερα έκρινε φρόνιμο να μην αφήνει κανένα κάτοικο της χώρας του να φεύγει στο εξωτερικό.

Το κακό είναι,
ότι αυτός ο «ηγέτης» θα επισκεφθεί με τα ίδια μούτρα την Ευρώπη επαιτώντας για τη χώρα του.

Δ υ σ τ υ χ ώ ς
Δεν υπάρχει θεραπεία για το ακαταλόγιστο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s