Το Συμβόλαιο και η Εσχάτη Πλάνη

Συνηθισμένο φαινόμενο στις υποανάπτυκτες χώρες ο επηρεασμός των κυβερνώντων από ξένους παράγοντες
Συνηθισμένο πάλι φαινόμενο οι δήθεν δημοκρατικά εκλεγμένοι να μην εκπροσωπούν τον λαό αλλά τα συμφέροντα τού οικονομικού κατεστημένου και όχι μόνο.
Όλοι αυτοί, προτού εκλεγούν, έχουν υπογράψει συναλλαγματικές και τις εξαργυρώνουν μετεκλογικά με πλείστες όσες βέβαια δικαιολογίες, από σοβαροφανείς έως αστείες.

Μέχρις εδώ αυτά είναι γνωστά και δυστυχώς ανεκτά, αφού δεν παρέχεται η δυνατότητα στο λαό να εκλέγει κάποιους καλύτερους. Έτσι δικτατορικά λειτουργεί η δημοκρατία, υπέρ των λίγων και επιτηδείων. Έτσι πλανάται ο λαός να λογίζεται ως εξουσία μία ημέρα ανά τετραετία και τις υπόλοιπες να βιώνει την εξαπάτησή του.
Απολαμβάνει όμως και μερικών προνομίων που του παρέχονται ηθελημένα και υστερόβουλα, για να μην αντιδρά. Εάν ψοφήσει το κοπάδι, πώς ο άλλος θα λογίζεται βοσκός!

Τώρα όμως πέρασε η εποχή των ανεξόφλητων συναλλαγματικών. Παιδιά του λαού βρίσκονται στην εξουσία και δεν γνωρίζουν τέτοια βρώμικα παιχνίδια.

Κ α ι   ό μ ω ς !
Τώρα βρισκόμαστε στην πλήρη εξαπάτηση, στην Εσχάτη του λαού Πλάνη.
Εδώ δεν μιλάμε για συναλλαγματικές αλλά για Συμβόλαιο!!

Σου δίνω την εξουσία αλλά θα υπακούς σε όλα ανεξαιρέτως.
Θά δικαιολογείς τα πάντα, θα λες τη νύχτα μέρα και το σκοτάδι φως. Όταν θα σε βρίζουν ως ανακόλουθο θα υψώνεις τη φωνή και θα τους μέμφεσαι, όταν θα σε αποκαλούν βρώμικο και ουτιδανό θα γελάς ανενδοίαστα, έστω και αν τρέμεις μέσα σου. Να μη φοβάσαι όμως, ο λαός υπνώττει!

Δεν θα σου ζητήσω τώρα μόνο τα λεφτά του λαού, την εξουσία, τις προνομιούχες θέσεις, τις τιμές και τις δόξες. Θα σου απαιτήσω και τα πλέον δυσβάσταχτα. Θα ανεχθείς να καταλύσω το πανεπιστημιακό άσυλο, να διαταράξω την ομαλή λειτουργία της όποιας πόλης επιθυμώ, ας είναι και πρωτεύουσα ή συμπρωτεύουσα, να ρίξω τα τείχη των δημαρχιακών και λοιπών δημοσίων κτιρίων γα να τα καταστήσω ανωχύρωτα, να βεβηλώσω τους ιερούς σας χώρους.

Και δεν θα μιλάς. Έστω και μία λέξη να τολμήσεις να εκφέρεις ως αντίρρηση, τότε θα έλθω και στο σπίτι σου, στα γραφεία του κόμματός σου και θα σε εξευτελίσω. Καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ατίμωση!

Ταλαίπωρε!
Σ κ λ ά β ο ς   ω ν   α π α ι τ ε ί ς   ν α   κ υ β ε ρ ν ά ς   ε λ ε υ θ έ ρ ο υ ς !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s