Habemus Papam

Έχουμε Πάπα (εκλέξαμε Πάπα)

– Το θέμα των προσφύγων είναι συγκλονιστικό. Εμπνέει ανησυχίες για την κοινωνική μας σταθερότητα και φόβους για πιθανή εμπλοκή μας σε απρόβλεπτα δυσμενή γεγονότα.
– Επί πλέον δημιουργεί αλλοπρόσαλλα αισθήματα στις ψυχές μας:
Αγάπη και συμπόνοια για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, οίκτο για εκείνους που έχασαν τα πάντα, από ανθρώπινες ζωές μέχρι και υλικά αγαθά, αλλά και δέος για πιθανές ασθένειες που θα μπορούσαν να μεταδοθούν υπό μορφήν επιδημίας και για συμπεριφορές εχθρικές που είναι απότοκες της απόλυτης ένδειας, της ανασφάλειας και της απελπισίας.
– Η Εκκλησία, πέραν της υλικής συνδρομής της, θέλησε να συμπαρασταθεί και ηθικά με ένα άκρως συμβολικό τρόπο. Προσκάλεσε τον Πάπα για να επισκεφθεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τους λαθρομετανάστες της Μυτιλήνης.
– Πριν από λίγα χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Έξω λοιπόν οι διαφορές. Μείζων πάντων και μοναδικό κριτήριο η αγάπη. Εάν αυτή δεν χαρακτηρίζει τις πράξεις του Χριστιανού, τότε αυτός «γέγονε χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον».

Ε ί ν α ι   ό μ ω ς   έ τ σ ι   τ α   π ρ ά γ μ α τ α ;
Κάθε άλλο: Την εκπροσώπηση της Ορθοδοξίας την παραχωρήσαμε στον Πάπα!
– Άλλο η έκφραση της αγάπης, άλλο η Ένωση των Εκκλησιών και άλλο ο υποσκελισμός της Ορθοδοξίας. Στην Ελληνική Επικράτεια, σε καθαρώς ελληνικό πρόβλημα, ένας ξένος θρησκευτικός αρχηγός, ετερόδοξος, προΐσταται των εκδηλώσεων παρουσία της κεφαλής της Ορθοδοξίας και παρουσία του πνευματικού ηγέτη της Αυτοκεφάλου Ελληνικής Εκκλησίας (Αρχιεπισκόπου Αθηνών).
– Στους αλλόθρησκους αναξιοπαθούντες λαθρομετανάστες που διαβιούν στον τόπο μας  θελήσαμε να δείξουμε την μεγίστη μας αγάπη … προσκαλώντας προς τοῦτο ένα ετερόδοξο και αλλογενή μεγαλόσχημο κληρικό!!
– Στον τόπο μας παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου, του συμβόλου αυτού του Γένους μας, προεξάρχει και ευλογεί ο Πάπας. Σε αυτόν αναφέρονται οι πάντες, από αυτόν ζητούν βοήθεια, αυτόν προβάλλουν τα ΜΜΕ. Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος … παίζουν σε δεύτερο πλάνο άφωνοι, αμήχανοι και απορούντες!
– Εάν θέλαμε να καλέσουμε κάποιον ξένο σε ένδειξη της οικουμενικότητας της εκδήλωσης αυτής, θα έπρεπε να καλούσαμε τον Πατριάρχη Αντιοχείας, στην περιοχή του οποίου γίνεται ο χαμός και η κόλαση. Ίσως ακόμη και ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο των Μουσουλμάνων, αφού γι’ αυτούς έγινε η εκδήλωση. Αλλά πάντως να προΐστανται οι Ορθόδοξοι Έλληνες κληρικοί.
– Λίγες ημέρες προ της σύγκλεισης της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου προβάλλεται και γίνεται αποδεκτός ο Πάπας ως πρώτος μεταξύ πάντων, και μάλιστα πριν από την Ένωση των Εκλλησιών!

Σ υ μ π έ ρ α σ μ α :
– Εντολή πήραμε από τους Ισχυρούς της Γης και υπακούσαμε!
Όλα τείνουν προς Μία Αρχή Πολιτική και Μία Αρχή Θρησκευτική. Ο Πάπας επιδοτείται προς τούτο.
– Την Θρησκευτική και Εθνική μειοδοσία την ονομάσαμε οικουμενισμό, πολυπολιτισμικότητα, αγάπη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s