Διαφημίσεις φαρμάκων. Μία εγκληματική ενέργεια

–  Όλο και συχνότερα βλέπουμε διαφημίσεις φαρμάκων στην τηλεόραση. Είναι κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να το διανοηθεί στο παρελθόν.
–  Όχι μόνο απαγορεύεται η διαφήμιση φαρμάκων αλλά βάσει της ιατρικής δεοντολογίας απαγορεύεται ακόμη και να χορηγηθεί φάρμακο χωρίς συνταγή ιατρού.
–  Το φάρμακο είναι φαρμάκι. Η Ελληνική γλώσσα βρήκε πάλι και εδώ την κατάλληλη λέξη για να δείξει πόσο επικίνδυνο είναι ένα φάρμακο, εάν χορηγηθεί από μή ειδικό σε οποιονδήποτε. Μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και τη ζωή του ή να τον καταστήσει ανάπηρο.
–  Σε κάθε κουτί φαρμάκων υπάρχει υποχρεωτικά ένα ειδικό έντυπο πυκνογραμμένο, που περιγράφει τις παρενέργειές του, τις αντενδείξεις, τις αλληλεπιδράσεις με τα ἀλλα φάρμακα, την δοσολογία, σε ποιες ομάδες ανθρώπων απευθύνεται, κλπ, κλπ.
Πώς λοιπόν τολμά κάποιος να διαφημίζει ένα φάρμακο και προτρέπει να το παίρνουν αδιακρίτως όλοι;

Διαφημίζουν π.χ. κατά κόρον τα «αντιφλεγμονώδη», αυτά που ανακουφίζουν τους ασθενείς από τους πόνους των αρθριτικών. Δεν αναφέρουν όμως, είτε γιατί δεν το γνωρίζουν είτε γιατί δεν θέλουν να πουν ότι:
– Τα αντιφλεγμονώδη σε αυτούς που έχουν έλκος στομάχου, 12/λου, κλπ. μπορεί να προκαλέσουν γαστρορραγία με κίνδυνο να πεθάνουν. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα, οισοφαγίτιδα, κλπ.
– Τα αντιφλεγμονώδη σε αυτούς που παίρνουν αντιπηκτικά είναι κίνυνος – θάνατος. Κινδυνεύουν άμεσα να υποστούν αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, γαστρορραγία, αιμορραγία στους οφθαλμούς και σε άλλα όργανα του σώματος.
– Ακόμη και οι αντιφλεγμονώδεις αλοιφές, και αυτές προκαλούν βλάβες, διότι το φάρμακο απορροφάται από το δέρμα και από εκεί εισέρχεται στην κυκλοφορία.

Η   α θ λ ι ό τ η τ α   δ ε ν   έ χ ε ι   ό ρ ι α
– Δεν υπάρχει έλεγχος στην κοινωνία. Τα πάντα εξαγοράζονται από τις εταιρείες, ακόμη και η ζωή των ανύποπτων ανθρώπων.
– Δεν υπάρχει αντίδραση εκ μέρους των επισήμων και υπευθύνων φορέων
– Δεν υπάρχει επαγγελματική και επιστημονική συνέπεια εκ μέρους των φαρμακοποιών.
– Διαπιστώνεται μία απερίγραπτη επιπολαιότητα εκ μέρους μορφωμένων ανθρώπων, οι οποίοι καταφεύγουν στα φαρμακεία και χωρίς συνταγή ιατρού αγοράζουν φάρμακα, όπως τις πατάτες στο μανάβη.

Τ ι   δ έ ο ν   γ ε ν έ σ θ α ι ;
– Βαρύτατες ποινές σε κάθε υπεύθυνο
– Διαφώτιση του κοινού εκ μέρους των επαϊόντων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s