Ο εκπρόσωπος του λαού

Βουλευτής έξω από τα σκαλιά του Κοινοβουλίου κυνηγιέται σάν τό λυσσασμένο σκυλί και τρέχει να ξεφύγει από τους διώκτες του, οι οποίοι τον κτυπούν αλύπητα στο κεφάλι, του σπάζουν τα γυαλιά με γροθιές στο πρόσωπο, του σχίζουν τα ρούχα και τον βρίζουν.

Το πλήθος, εκατοντάδες λαού, απαθές, κυνικό και παγερό, παρακολουθεί τα συμβάντα χωρίς καμμιά αντίδραση. Οι αστυνομικοί συνεπείς στον απαίσιό τους ρόλο παραμένουν ἀκίνητοι, καρφωμένοι στο έδαφος, όπως οι κούκλες στις βιτρίνες. Ούτε σπεύδουν προς βοήθεια του βουλευτή ούτε επιδιώκουν τη σύλληψη των κακοποιών στοιχείων.

Ο βουλευτής «σεσωσμένος» καταφεύγει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου την ώρα που αυτό συνεδρίαζε «πελιδνός», «αιμάσσων» και «τρέμων». Ἀλλά:

Κανένας δεν φέρεται υπεύθυνα, δεν αγανακτεί πραγματικά, κανένας δεν ενεργοποιείται σωστά, κανένας δεν παραιτείται. Αρχίζουν να βρίζουν ο ένας τον άλλο. Η παλιά μας τέχνη …

Και έρχεται την επομένη το κράτος
Δεν βρίσκει κανένα από τους ενόχους
Δεν τιμωρεί κανένα

Η χώρα υπέστη ένα οικονομικό ατύχημα που καταρράκωσε τον λαό, τον κατεξευτέλισε διεθνώς και τον ταπείνωσε ανεπανόρθωτα. Αυτό όμως διορθώνεται, έστω και με σκληρότατα μέτρα.

Η   κ α τ ά λ υ σ η    τ ω ν   θ ε σ μ ώ ν   κ α ι   τ ο   α δ ε λ φ ο κ τ ό ν ο   μ ί σ ο ς   σ κ ο τ ώ ν ο υ ν   τ ο   έ θ ν ο ς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s