Τι θα έκανε ο Τσίπρας εάν ήταν Μεταξάς

Τ ο   ι σ τ ο ρ ι κ ό   Ο Χ Ι   θ α   τ ο   μ ε τ έ τ ρ ε π ε   σ ε   Ν Α Ι   α λ λ ά   θ α   ε ύ ρ ι σ κ ε   ι σ ο δ ύ ν α μ α :

– Δεν θα φορολογούσε τις πολυτελείς κατοικίες. Αυτές άλλωστε δεν είναι κατοικίσιμες κατά την διάρκεια βομβαρδισμών! Θα φορολογούσε τις αποθήκες, τις πιλοτές, τα βοηθητικά δωμάτια, γιατί θα μπορούσαν να νοικιασθούν ή να πουληθούν ως καταφύγια!

– Δεν θα άφηνε τους μισθούς του φτωχού λαού υψηλούς, αφού άλλωστε τίποτε δεν θα μπορούσε να βρει στην αγορά τα δε χρήματα στο σπίτι πάντα εγκυμονούν κινδύνους!
Για τους πλούσιους δεν θα λάμβανε μέτρα. Ξέρουν αυτοί πώς να φερθούν!

– Δεν θα άφηνε ανέπαφες τις συντάξεις των ηλικιωμένων. Τα χρήματα από την φορολογία αυτή θα τα έδινε στους νέους. Ποιος θα τολμούσε να αρνηθεί, ότι ένας αξιοπρεπής θάνατος είναι προτιμότερος από μία άθλια ζωή!

– Δεν θα άφηνε τα Ιδιωτικά Σχολεία γεμάτα από παιδιά. Θα τα χρέωνε με μεγαλύτερο ΦΠΑ. Σε περίπτωση βομβαρδισμών αυτά τα σχολεία θα έδιναν στόχο. Τα Δημοτικά έτσι που είναι εγκαταλελειμμένα δέν θα δικαιολογούσαν στον κατακτητή ούτε τα έξοδα των πυρομαχικών

– Δεν θα άφηνε αφορολόγητο ούτε το χωράφι το χέρσο στο βουνό, που κάποιος το κληρονόμησε και δεν ξέρει που πέφτει.  Όταν κάποτε ο εχθρός θα εγκατέλειπε τη χώρα, μέσα σε αυτό υπήρχε περίπτωση να είχε εγκαταλήψει μεταφορικό και πολεμικό υλικο το οποίο, έστω και σαν σιδηρικά, θα έχει κάποια αξία.

– Θα αύξανε τα τέλη κυκλοφορίας των μικρών κυρίως και μεσαίων αυτοκινήτων. Αυτό θα δρούσε προστατευτικά στο λαό, που έπρεπε να μαζεύεται νωρίς στο σπίτι λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Οι λοιποί ήταν λίγοι. Χωρούσαν άνετα στα κέντρα διασκέδασης και στα καμπαρέ!

– Τελικά θα έκοβε και το επίδομα των αναπήρων, των κατάκοιτων και γενικά των ευπαθών ατόμων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αυτοεξυπηρετηθούν και να αντιδράσουν. Άλλοι θα τους τά έτρωγαν!

– Δεν θα πείραζε ούτε την Εκκλησία. Είδε το θεριό ξύπνιο και το φοβήθηκε. Θα άφηνε πρώτα να κοιμηθεί … και μετά θα της έρριχνε κατακέφαλα και το δικό της «το ισοδύναμο»!

Τ ο    μ ο ν α δ ι κ ό   ι σ ο δ ύ ν α μ ο   τ ο υ   λ α ο ύ

Αντί του Τσίπρα να έλθει άλλος, ο οιοσδήποτε, να κυβερνήσει τον τόπο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s