Επαπειλούμενα δεινά

Η κατάσταση της χώρας ήταν και είναι τραγική σε πρακτικό επίπεδο. Χρέη, πείνα, απαξίωση κινητής και ακίνητης περιουσίας, απολύσεις, ανεργία, κλπ.
Τώρα ήρθε και το τελικό στάδιο, το θεωρητικό, αυτό που ίσως οδηγήσει τη χώρα μας σε καταστάσεις μη αντιστρεπτές, σε καταστάσεις που πολύ λίγο θα απέχουν από τις εμπόλεμες, τις αντικαθεστωτικές, τίς ανατρεπτικές, του εμφυλίου σπαραγμού. Διαπιστώνουμε γεμάτοι απελπισία, ότι η Κυβέρνηση είναι χειρότερη από όλες τις προηγούμενες:

– Υπόσχονται την μία ημέρα πράγματα που δεν μπορούν να τα πραγματοποιήσουν, την επομένη τα αναιρούν και υπόσχονται άλλα που θα αναιρέσουν την μεθεπομένη. Και αυτό όχι για μία φορά αλλά επανειλημμένως.

– Λέει ο κάθε υπεύθυνος και αξιωματούχος της Κυβέρνησης αντίθετα ο ένας από τον άλλο ή ο ίδιος αναιρεί τον εαυτό του την επομένη ημέρα.

– Μιλάνε όλοι τους σαν αντιπολίτευση (!),
ενώ είναι Κυβέρνηση. Τονίζουν ότι δεν συμφωνούν με αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά τα λαμβάνουν επειδή πιέζονται! Τό ίδιο δεν έλεγαν και οι προηγούμενοι;

– Είναι ξεδιάντροποι και ανακόλουθοι.
Αποφεύγουν να φορέσουν γραβάττα αλλά φοράνε μαντηλάκι στο πέττο, σύμβολο της δεκαετίας του 1950, 1960. Αποφεύγουν να ντύνονται αριστοκρατικά αλλά συνελήφθησαν να φοράνε πανάκριβα ρούχα γνωστών διεθνών μεγάλων οίκων. Οι φορεσιά του εργάτη ή του υπαλληλίσκου στις διαδηλώσεις αντικαταστάθηκε από αυτές που υποδεικνύουν οι ακριβοπληρωμένοι μαιτρ της μόδας. Το μόνο που έμεινε είναι η κατακόκκινη τσάντα ράχης του υπουργού οικονομικών!! Όσον αφορά το βουλευτικό αυτοκίνητο κανένας τους δεν το γύρισε μέχρι τώρα πίσω.

– Είναι φτηνοί επιδειξίες.
Γεμίζουν καθημερινά τα κανάλια από τα φαιδρά πρόσωπά τους. Φαιδρά, διότι παρίστανται σε πάνελ χωρίς να διαθέτουν απάντηση για κανένα επείγον πρόβλημα της κοινωνίας ή εάν διαθέτουν, αυτή θα διαψευσθεί την επομένη από άλλα κυβερνητικά πρόσωπα, χωρίς αυτό να προκαλέσει την παραίτηση κανενός.

– Είναι αμετροεπείς.
Σε κάθε εποχή υπάρχουν οι ακραίες συμπεριφορές και οι συντηρητικές. Δεν δικαιολογείται όμως ποτέ να έχει ακραία συμπεριφορά ένας αντιπρόεδρος της Βουλής ή μία υφυπουργός. Η κόμμωση δεν είναι το παν αλλά σηματοδοτεί κάτι.

= Είναι ψυχροί και ανάλγητοι.
Μειώνουν το επίδομα αναπηρίας και ευαισθητοποιούνται για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Καμμία αντίρρηση για το δεύτερο. Αλλά τι είναι προτιμότερο, να πεθάνει ο ανάπηρος ή να πάει το παιδί στο Δημόσιο Σχολείο;

Φύλακες γρηγορείτε
¨Ολες οι επαναστάσεις από τέτοιες κοινωνικές καταστάσεις ξεκίνησαν. Και η Γαλλική, και η Ρώσσικη, και η Ελληνική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s