Νεοελληνικοί Αισώπειοι Μύθοι

Ταξίδι σε ένα πρωτόγονο πλανήτη.

Όλα ήταν έτοιμα για το μεγάλο αστρικό ταξίδι. Η ομάδα φοιτητών με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον αστέρα «Ε» του Γαλαξία μας θα επισκεπτόταν ένα πλανήτη με πρωτόγονη ζωή, για να ζήσει από κοντά την ιστορία της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους. Είχαν μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες και είχαν ενημερωθεί για τα πάντα. Άλλο όμως να τα διαβάζεις και άλλο να τα ζείς.
Και έφθασε η πολυπόθητη ώρα. Έχουν ήδη προσεδαφισθεῖ και καταγράφουν τις πρώτες εντυπώσεις τους.

Μία ανθρώπινη συγκέντρωση από αυτές που οι ιστορικοί τους χαρακτηρίζουν  « π ρ ω τ ό γ ο ν η   π ρ ο ε κ λ ο γ ι κ ή ». Άνθρωποι στιβαγμένοι ο ένας κοντά στον άλλο, όρθιοι, κρατώντας σημαίες και πλακάτ με συνθήματα και κραυγάζοντες!

Σ η μ ε ί ω σ η   1 η :
– Ο ομιλητής επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια εδώ και εκατό χρόνια. Και οι ακροατές ακούνε με μεγάλο ενδιαφέρον!
– Ο ομιλητής λέει ψέματα. Και εκείνοι τον πιστεύουν και τον χειροκροτούν!
– Ο ομιλητής τούς διεγείρει τον ψυχισμό με απλές, στοιχειώδεις προσπάθειες, πότε υψώνοντας τα χέρια και πότε τη φωνή. Και οι από κάτω φανατίζονται και πέφτουν σε υστερία!
– Ο ομιλητής είναι ο ίδιος που τους έλεγε πριν από δύο χρόνια τα τελείως αντίθετα. Αλλά εκείνοι δεν θυμούνται τίποτε!
– Ο ομιλητής βρίσκεται στο μπαλκόνι πλαισιωμένος από τους συμβουλάτορες και συνεργούς του, οι περισσότεροι των οποίων ανήκαν μέχρι πρό τινος στο αντίπαλο κόμμα. Τώρα όμως είναι ντυμένοι με τα χρώματα του πρώην αντιπάλου τους. Και ο λαός από κάτω τους θεωρεί όλους αδέλφια του!

Σ η μ ε ί ω σ η   2 η :
– Οι ακροατές είναι φτωχοί, κακοζωισμένοι, ανεπιτήδευτοι και σκληρά εργαζόμενοι. Οι ομιλητές είναι όλοι πλούσιοι και καλοζωισμένοι, δεν έχουν εργασθεί ποτέ τους και ζουν και αυτοί μέσα στην ίδια κοινωνία … αλλά χωριστά από τον κοινό λαό εκτός από την προεκλογική περίοδο! Και ο λαός, πάντα πιστός στις παραδόσεις, ποτέ δεν εκλέγει ένα από τους δικούς του. Προτιμά αυτούς που διαθέτουν πείρα ασκώντας επί χρόνια το οικογενειοκρατικό τους επάγγελμα.
– Οι πρώην εκλεγμένοι έχουν τον αέρα της εξουσίας, γιατί εκπροσώπησαν επάξια το έθνος στις δύσκολες στιγμές του. Και αυτό με μία θαυμαστή άνεση, χωρίς να ήταν υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στις συνελεύσεις, χωρίς μάλιστα και να τις παρακολουθούν όταν ήταν  παρόντες και χωρίς να λαμβάνουν καμμία πρωτοβουλία. Όλοι από κοινού, σαν μία γροθιά (!) ψήφιζαν ό,τι έλεγε ο αρχηγός. Έτσι και η σύμπνοια δούλευε στο κατακόρυφο αλλά και οι διαδικασίες τελείωναν σε συντομώτατα χρόνο, αφού δεν χρειαζόταν να διαβάζει κανένας εκείνα που ψήφιζε! Εκφράζουν όμως τό λαό, γι’ αυτό και τους προτιμά. Βρίζονται μεταξύ τους, αλληλοκατηγορούνται, αλλά έχουν το καλό ότι δεν μισούνται. Οσάκις κάποιος από αυτούς οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, πέφτουν όλοι επάνω του και τον σώζουν!
– Στην άκρη της συγκέντρωσης, στο περιθώριο, βρίσκονται επιστήμονες, διδάσκαλοι, σοφοί του έθνους, ήρωες. Ο λαός όμως έχει άλλη γνώμη, δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές! Για τα προβλήματα του έθνους ειδικοί είναι οι τραγουδιστές, τα μανεκέν, οι αθλητές, οι ηθοποιοί, και εκείνοι που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν μέσα στις κομματικές νεολαίες.

Σημείωση 3η:
– Υπάρχουν νόμοι και μάλιστα αυστηροί, τους οποίους υποχρεούται να τηρεί ο λαός. Υπάρχουν όμως και ειδικές διατάξεις που παρακάμπτουν τους νόμους αλλά είναι άγνωστες και απρόσιτες στον απλό λαό. Ρητά όμως το σύνταγμα απαγορεύει την άγνοια νόμου, οπότε και εδώ  φταίει πάλι ο λαός!
– Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα για τους ισχυρούς. Για το λαό έχει μονο μία έξοδο. Την οικειοθελή αποχώρηση από τη ζωή!
– Σε κράτος δημοκρατίας τα πάντα ανήκουν στο λαό, για να τα βλέπει και να τα θαυμάζει. Τα πάντα ανήκουν επίσης και στην καθεστηκυία τάξη, για να τα απολαμβάνει!
– Υπάρχουν ιδανικά και πίστη σε αξίες για τις οποίες θα πρέπει να θυσιάζεται ο λαός. Οι μεγάλοι εξαιρούνται. Και αυτό το κατανοεί ο λαός. Εάν θυσιασθούν όλοι, τότε πάει το έθνος!
– Μεγίστη δύναμη του λαού είναι το δικαίωμα της ψήφου αλλά όχι με την έννοια της ασυδοσίας! Βασει των επιταγών του συντάγματος θα πρέπει να εξασκείται κάθε 4 χρόνια αλλά όταν οι ανάγκες του έθνους το επιβάλλουν, τότε μπορεί αυτό να γίνεται και κάθε 3 ή 4 μήνες! Αυτό το κρίνουν πάντα εκείνοι που ασκούν την εξουσία.
– Η έκφραση της θέλησης του λαού δια της ψήφου του ἔχει μέγιστη σημασία για μία δημοκρατία και πολύ μεγαλύτερη για τους κυβερνώντες. Οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα, όταν οι εθνικές ανάγκες το επιβάλλουν, να την ερμηνεύουν «αμφίσημα». Δηλαδή ο λαός νά ψηφίζει ΟΧΙ και να θεωρείται ΝΑΙ. Είναι η λεγόμενη «εθνική ευελιξία»!

Σημείωση 4η:
Η ἐξωτερική πολιτική του λαού ασκείται δημοκρατικότατα, πάντοτε από τους δημοκρατικά εκλεγμένους με την ψήφο του λαού. Αρκεί αυτοί να συντονίζουν τίς ενέργειές τους με τις υποδείξεις των κυριάρχων κρατών!!

Σ ή μ α   α π ό   τ ο ν   Α σ τ έ ρ α   « Ε » .
Άμεση ανάκληση της ομάδας των φοιτητών.
Οι πληροφορίες θεωρούνται λίαν δυσερμήνευτες και μη αναμενόμενες από το σύνολο των επιστημόνων.
Χρήζουν επανερμηνείας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s